En mini-shopaholic i mammas fotspår – Sophie Kinsella

Publicerat: 9 november, 2011 i Uncategorized

ISBN: 9789186587819
Förlag: Ponto Pocket
Antal sidor: 393
Betyg: 4
Mitt omdöme:
Rolig, snabb och underhållande, som vanligt. Becky är fortfarande så där pinsam som bara hon kan vara och det var ofta jag satt skämdes på hennes bekostnad. Becky är en väldigt pinsam tjej, men man gillar henne ändå, även om jag hade hoppats på lite mognad av henne iom hon fått barn.
Boken är snabbläst, utan att bli allt för simpel och överdrivet tramsig, men genren är ju lite åt det tramsiga hållet, inget för de fina salongerna alltså, men jag älskar de och Kinsella är inget undantag.
Det enda negativa med boken är avsaknade av uppfostran av mini-shopaholicen, jag blev väldigt irriterad över att ingen vågade sägq nej till henne, eller ge henne lite regler, lite regler som hade gjort både henne och hennes föräldrsr gott. Inget barn i världen har dött av ett nej och hårdare regler. Hade dt inte varit för det hade boken fått en femma, men iom jag inte gillar bortskämda snorungar får den bara en fyra.
När Becky började prata om ett barn till satte jag kaffet i halsen, men applåderade när Luke för en gångs skull slog näven i bordet och sa tvärnej……..för hur länge?
Han borde skicka sin fru på lite privatekonomi-kurser och sig själv och frun på lite föräldrautbildning innan de skaffar ett barn till, de skulle dö om de får ett barn till som Minnie.
En bok jag gärna rekommenderar till er alla som älskar denna typ av böcker.
Vad handlar den då om?
Becky Bloomwood har fått konkurrens – av sin egen dotter!
Becky Bloomwood har stora problem: tvååriga Minnie har en helt egen, mycket stark vilja; hela familjen tvingas bo hemma hos Beckys föräldrar och på grund av finanskrisen måste hon dra ned på en hel massa nödvändiga saker.
Becky trodde det skulle bli enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket får både Luke och henne. Det blir kaos både på Harrods och Harvey Nicks, för att inte tala om vad som hände på Minnies dop. Den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och snor sin mammas handväskor. För att inte tala om hur lätt det är för småbarn att handla på nätet..
Luke och Becky har dessutom ännu inte hittat sitt drömhus och därför tvingas de bo hemma hos Beckys föräldrar. Något som ingen av de inblandade direkt uppskattar. Lukes styvmamma har dött och för att pigga upp honom beslutar sig Becky för att anordna en överraskningsfest till hans födelsedag. Det enda problemet är att det är finanskris och hon har lovat Luke att inte göra av med några pengar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s