Kärlek vid första ögonkastet!

Publicerat: 14 november, 2011 i författare, förlag

Alltså hur lyckas man skriva så otroligt bra som Assar Andersson gör? Hans böcker fångar en redan vid första meningen och släpper sen banne mig inte taget om en förrän man med våld lägger boken ifrån sig eller man läst ut boken.
Jag har läst många böcker genom åren, men hade nästan tappat tilltron till de svenska författarna när jag förra året på bokmässan köpte två böcker, Löparen av Pontus Wikner och Skuggans spel av Lars Rambe. De två böckerna och författarna fick mig att inse att det finns det hopp, de svenska författarna som skriver BRA finns om man bara vågar bryta trenden och inte bara läsa böcker som kommer från förlagsjättarna. Jag har under året läst mycket svenskt och är lycklig över att det trots att allt fokus läggs på en så simpel författare som Läckberg, finns de där duktiga författarna där, de som vågar lämna den utstakade stigen som och/eller inte har något annat val än att skicka manus till de små förlagen eller ge ut sina böcker själv. Jag är glad att jag inte jämt följer den utstakade stig som förlagsjättarna gärna vill få oss att följa. Inget ont om de, många av mina favoriter hittar vi hos jättarna. Men tänk så mycket bra jag missat om jag inte vände in på småvägarna som lett mig till de små förlagen och deras underbara författarna!
Tack för att ni finns och fortsätt jobba för om vi förlorar er vet jag inte hur det ska gå med alla böcker som borde ges ut men som de stora ratar och istället ger ut sina säkra kort som håller betydligt lägre klass.

Annonser
kommentarer
 1. Annica skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 2. Anders Nyman skriver:

  Men ändra det i texten då! Inlägget var mycket intressant och jag håller med, men det verkar som om det gått väldigt fort att skriva ihop det här (=mycket grammatiska konstigheter).

 3. Annica skriver:

  Ska ändra det, men igår när jag skrev ihop det så gjorde jag det via min mobil och när jag skulle ändra det i texten så gick inte det av någon anledning, men som sagt, det ska ordnas nu.

 4. Anders Nyman skriver:

  :-)Intresserad av att läsa mitt mästerverk och recensera? http://www.staticthenovel.com/ Anders

 5. Annica skriver:

  Ja jättegärna! Den låter spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s