Syskonmakaren – Lisa Jewell

Publicerat: 8 oktober, 2012 i 4, recensioner
Etiketter:, ,

image

Inbunden (excess)
Språk: Svenska
Antal sidor: 631
Utg.datum: 2012-02-29
Upplaga: 1
Förlag: Pocketförlaget
Översättare: Christina Stalby
Originaltitel: The making of Us
ISBN: 9789186953164
Betyg: AAAA

Mitt omdöme: Detta är en bok som man slukar i en munsbit, det är välskriven och jag tycker om både språket och hur Lisa Jewell för mig framåt hela tiden, man känner med och för alla personer i boken. Lisa skriver på ett väldigt nyanserat sätt, det är en fröjd att läsa orden. Lisa beskriver allt väldigt väl och fint, allt från miljöer, människor till känslor och relationer. Man får känslan av att man är mitt i allt som händer, man är en åskådare. Jag gillar själva historien, att tre helt okända personer med olika problem lär känna varandra och att de är syskon, att på något sätt, kanske utan att veta om det, ger varandra hjälp, att de utan allt för många ord kan hjälpa varandra till något bättre.
Det är en berättelse som griper och som väcker känslor. Men det är också en berättelse om att hitta det där som man djupt inom sig saknat, det som man känt att man saknat, men man vet inte riktigt vad det är man saknat förrän man funnit det. En bok om hopp. Det är en bok om att göra ett avstamp, att lämna det gamla bakom sig och att se framåt, att lita på att framtiden har så mycket mer och bättre att erbjuda.
Dialogen är så bra som en dialog bara kan vara!
Detta är en underbar bok som jag rekommenderar med varmt hjärta!

Vad handlar den om?
En hemlighet som avslöjas på en dödsbädd ger tre främlingar en gemensam länk: en pappa. Lydia, Robyn och Dean. Utan att veta om det har de alla tre samma far – en spermadonator. De är alla vilsna i tillvaron: Dean ska få barn med en kvinna som hatar honom, Lydia är framgångsrik men isolerad, och läkarstudenten Robyn är rädd att hennes nye drömpojkvän kan visa sig vara hennes bror. Tre sökande människor, utan tillhörighet och riktning. Tills de möter varandra och allt förändras.
Bokmässebok 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s