Barkhes son – Bodil Mårtensson

Publicerat: 21 februari, 2013 i 5, Barkhes son, Bodil Mårtensson, recensioner

Författare: Bodil Mårtensson
Förlag: Dahlgrens Förlag
Serie: Barkhe 2
Bandtyp: Danskt band
Språk: Svenska
Utgiven: 201205
Antal sidor: 342
Vikt i gram: 510
ISBN10: 9186913034
ISBN13: 9789186913038
Betyg: AAAAA

 

Mitt omdöme:
Jag måste säga att jag är kär i den otroligt osympatiske Frans Barkhe! Han är grym och för det mesta helt känslokall, men jisses vad kär man blir i honom. Bodil kan verkligen fånga läsaren med sina ord, man kan inte lägga boken ifrån sig för man vill hela tiden veta hur det ska gå, det blir som ett gift för en.

Intrigen har i denna bok tätnat sen vi mötte Barkhe och alla de andra förra gången, Barkhe får fler och problem att ta hand om. Hans dotter Madge är på rymmen med Lars och Hanna ska giftas bort, hans fru har problem under graviditeten och under tiden så är Barkhe själv upptagen på slagfältet. Han skapar sig fler fiender och fler vill se honom död.

Ja och så har vi Elna, sen lilla satmaran! Henne skulle då inte jag vilja bli ovän med. Fy vilken människa!

Som vanligt så har Bodil en förmåga att beskriva personer, miljöer, känslor mm på ett superbt sätt, fina skildringar, men det lämnas ändå en hel del åt läsarens fantasi och det gillar jag.

Det är en bok som man slukar i en enda munsbit, utan att för den delen vara enkel och platt.

En bok full av spänning, liv och en stor portion historia!

Det blir tummen upp, full pott och mina varmaste rekommendationer, läs den och även Barkhes döttrar, det är helt underbara böcker!

Vad handlar den om?:

I juni 1657 utbryter regelrätt krig mellan Danmark och Sverige. Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, befinner sig plötsligt mitt i stridens hetta. Nya hustrun Maria Perle af Küstrin är gravid. Barkhe har våldtagit henne – han måste få en son.

Barkhes dotter Magde flyr från tvångsäktenskap med en avskyvärd greve. Hon går istället, tillsammans med snickarlärlingen Lars som vill undkomma sin fars mördare, över småländska gränsen in i fiendelandet Sverige. De finner en fristad, men priset de får betala blir högt.
Samtidigt har Frans Barkhe fullt upp på slagfältet, och med att gifta bort äldsta dottern Hanna för att stärka sin makt. Men många vill se honom död. Svenske överstelöjtnanten Gustaf Ehnhjärta brinner för att hämnas svärsonen som Barkhe låtit avrätta under grymma former.

Hanna sänds som hovdam till Rosenborgs slott i Danmark. En dag står hon öga mot öga med faderns tidigare älskarinna, Elna Johansdotter, nu älskarinna till en mycket mäktig man i danska riksrådet. ”Med alla medel kommer jag att söka förgöra länsman Barkhe och hela hans familj!”, hotar Elna.

 

Annonser
kommentarer
  1. Måste skaffa mig denna och läsa! Har ju läst ettan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s