Ett gott skratt om dagen…..

Publicerat: 7 april, 2013 i babbel, barn, barn och läsande, barnböcker, bokbabbel, högläsning
Etiketter:, , , , ,

9170282803Läser massor, men hinner (läs orkar) inte med lilla bloggen för tillfället. Är så sur över att jag lånat ut min mobil till dottern, på hennes kan jag inte ta ner WP-appen, den var så smidig, man behövde inte sätta igång bökiga datorn, man kunde blogga lite här och var, tom på toaletten om man har den läggningen. Nej jag bloggar aldrig från toaletten så ni behöver inte vara oroliga.

Men jag saknar appen, den var bra för satt man på bussen och såg någon läsa ens favoritbok, då kunde man snabbt få iväg ett inlägg om det, gick man och handlade och såg en intressant bok, kunde man snabbt blogga om det. Det kan jag inte nu och det känns, jag känner mig halv liksom, som om livet förlorat lite av sin mening.

Men nog om det, nu har jag äntligen satt igång datorn, satt mig här för att blogga lite, då kommer det plötsligt över mig, VAD ska jag skriva om? Herre jisses, jag har sån bloggtorka så det finns inte, det är nog värsta torkan i världshistorian! Visst jag kan skriva om boken jag just nu läser, Myteriet på Bounty av John Boyne, visst det är spännande och välskriven bok, men det blir inte någon lång text om jag ska skriva om det.

Jag kan ju skriva om böckerna jag köpte på bokrean, det hann faktiskt bli så många som 5 böcker, två var iofs inte till mig. Men det blir ju inte riktigt kul det heller, för jag har redan glömt vad den ena hette (nästminstingen gav den i present) och den ena har jag skrivit recension på redan (Horn av Joe Hill).

Så vad fasiken ska jag då skriva om?

pingvinenJag kan ju berätta om den lilla sagostunden jag hade med just nästminstingen igår. Jag skulle läsa för honom innan han somnade. Jag valde in bok, Pingvinen som alltid frös från Walt Disney bokklubb. Det gick bra de två första sidorna, sen bröt jag ihop, jag fick världens skrattattack! Fråga mig inte vart den kom från, men jag kunde inte mer än öppna munnen för att läsa texten så bröt jag ihop.

Lille sonen fick läsa för mig istället, ett tag iaf, för attacken slutade lite snabbt som den kom. Jag vet inte var det kom från för jag gillar ju verkligen boken, men ibland blir det så och jag bara älskar att kunna skratta så där hysteriskt, oavsett var jag är eller vad jag håller på med. Visst finns det tillfällen då man helst inte ska få dessa attacker, men om det nu inte är tex när man får ett dödsbesked, man sitter på en begravning eller vid andra sorgliga tillfällen. Det passar sig liksom inte då, men annars är det bara att släppa loss och skratta så man får ont i magen. Det gjorde jag som sagt igår och sonen somnade gott och så gjorde även jag en stund senare. Ett skratt om dagen…..

Ikväll ska jag även läsa för den lille killen, han hoppas det går lite bättre idag, det gör inte jag, för det är så gott att ligga där i sängen och skratta ihop med den lille godingen.

Annonser
kommentarer
  1. Pingvinen som alltid frös! Den läste jag när jag var liten – fick den också från nån bokklubb:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s