Någon att lita på – Hans-Olov Öberg

Publicerat: 12 maj, 2013 i 4.5, böcker, recensioner
Etiketter:, , , , ,

9187049147Häftad (danskt band)
Språk: Svenska
Antal sidor: 239
Utg.datum: 2012-08-30
Upplaga: 1
Förlag: Kalla kulor förlag
Medarbetare: Peterson, Magnus (form)
Dimensioner: 208 x 138 x 17 mm
Vikt: 260 g
SAB: Hc
ISBN: 9789187049149
Betyg: AAAA+

 

Mitt omdöme:
Detta var en bok som jag gillade från första sidan, den var otroligt välskriven, även om jag vid ett tillfälle blev lite fundersam över en speciell syskonskara. Men överlag var allt välskrivet och väldigt fängslanden.

Storyn är väldigt bra, tyvärr är det en story som går hand i hand med verkligheten. Man blir illamående av de äckliga män i boken och man känner faktiskt sympati för Hämnaren. Jag gillar karaktärerna, de är är som vem som helst, inte överlägsna och jobbiga, många av de skulle man gärna vilja bli kompis med.

Det är en otrevlig bok, men hela tiden finns hoppet med i den och jag gillar att offret trots allt visar sig vara väldigt stark.

Man sitter på helspänn hela tiden och det jag gillar mest av allt i boken är att den är allt annat än förutsägbar. Tummen upp,

Boken är välbeskriven, miljöer, karaktärer, relationer och känslor. Men Öberg kan gå den där viktiga balansgången, det blir aldrig överbeskrivet någon gång. En hel del lämnas till läsarens fantasi och det gillar jag.

Dialogen är också helt superb! Kanon!

En bok jag ger mina varmaste rekommendationer. Nu ska jag bara läsa föregångaren, sen är jag nöjd, tills det kommer mer. ;)

Vad handlar den om?

Västerås den första juni 1987.
Världen skrattar åt Sovjetunionen sedan en ung tysk landat ett propellerplan på Röda Torget under flygsäkerhetens dag.
Samma ljumma sommarkväll förs en ung flicka in på akuten i Västerås. Hon är svårt misshandlad och våldtagen. Polisen står handfallen och utan spår. Men Någon har hittat flickans dagbok på lasarettgolvet.
Ett par dagar senare landar ett brutalt och utstuderat misshandelsfall på chefen för våldsroteln, Benny Modighs, bord. En lovande fotbollsspelare har hittats bakbunden och kastrerad och det är bara början.
Utredningarna av våldtäkten och misshandeln löper parallellt men snart står det klart att Någon ligger steget före polisen. Någon är ute efter att hämnas i en råttans lek med katten.
En intensiv kamp mot klockan tar vid samtidigt som en moralisk fråga ställs på sin spets: är det verkligen rätt att straffa den som straffar sådana som förtjänar det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s