För jävligt!

Publicerat: 15 augusti, 2013 i böcker, bokbabbel

Echols, D – Dödsdömd – 13050379 – Norstedts.

Förstår inte hur detta kan hända i ”världens bästa” land! Det är ju inte första gången något sånt här händer. Visst händer det i Sverige också att folk låses in på livstid (vad det nu är här) och sen kommer det fram att personen är oskyldig, men det finns en STOR skillnad mellan oss (och de flesta länder som inte lever på medeltiden längre) och USA, vi har inget dödsstraff! Vi gör aldrig misstaget att skicka oskyldiga människor till döden.

För mig är länder med dödsstraff underutvecklade, de har på något sätt inte lyckats utveckla sig själv från medeltiden och fram till modern tid, det är barbariskt och hjälper det att få ner brottsligheten? Nej jag tror inte det för om man ser på de länder som har dödsstraff så har de en enorm hög brottslighet så att säga att det hjälper, det gör det inte och visst i USA så har de ju säkert skrivit in om dödsstraff i grundlagen (konstitutionen) men en grundlag kan man ändra, om än med viss möda, det gäller även för deras korkade vapenlag.

Ofta hör man folk ropa om att bojkotta resor till olika länder där det bryts mot de mänskliga rättigheterna, när höjdes röster om USA? För jag anser att om man avrättar en  person där det finns minsta tvivel om skuld, en person som är utvecklingsstörd, lider av svår psykisk ohälsa då bryter det landet mot mänskliga rättigheter! Sen får det vara det ”bästa” landet i världen, det skiter jag i!

Och ja, denna bok SKA jag läsa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s