Glatt litet E.

Publicerat: 24 oktober, 2013 i barn och läsande, barn/ungdom, barnböcker, böcker, biblioteket

9789155257187_large_haxmastarenI den underbara goodiebag som följde med hem från barnboksminglet på bokmässan låg ju denna bok, Legenden om Morwhayle – Häxmästaren av Peter Bergting. Igår var lille E på biblioteket med klassen och vad hittade han där om inte helt färska ex av Dödens stad och Demonprinsessan av samme författare.

Så nu har han att läsa i sex veckor.

Tänk vad nya böcker på bibblan kan göra mycket; HAN var först att låna de, de hade precis innan HAN kom in blivit uppackade från lådan och HAN är nu den första att låna de på ”vårt” bibliotek.

 

Jag kan inte nog tala om hur viktiga våra bibliotek är, och framförallt SKOLBIBLIOTEKEN, skulle gärna vilja ser betydligt fler ett i varje skola, men det är väl att gå för långt.

 

 

Åh snälla alla ni föräldrar, ta med barnen till bibblan, läs för de små, det spelar ingen roll hur små de är, LÄS, köp böcker i present till barnens kompisar när de fyller år, LEGO och annat mög får de ändå. Uppmuntra barn att läsa! Om det så är en Kalle Anka tidning, en Bamse tidning, bara de läser! Har ni barn som bara läser serietidningar, köp Kalle Anka-pocket till de små, då får de bekanta sig med ett mer boklikt format och vem vet, de börjar kanske läsa böcker sen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s