Landet runt – Bloggathon

Publicerat: 2 november, 2013 i barnböcker, Bloggathon, bokmässan, Landet runt

blogathonJag bor i Askim och här finns inte så mycket ”bokigt” att göra, visst varje år så åker man in till stora staden Göteborg och går saligt runt på Bokmässan. Men sen då vad händer sen? Tyvärr inte så mycket, eller jo en del händer väl, men ofta missar jag det, mest för att det är för dyrt eller så krockar det med annat.

Men så ibland så händer det, som den gången då jag och Nästminstingen skulle åka och träffa Jessica Hardiman, först så har jag för mig att vi skulle ta oss till Mölndal, men då ver det ett kalas som kom i vägen och nästa gång var nog på Ica i Högsbo, då var det också något som kom emellan.

Men så plötsligt så skulle hon ha en liten läsestund på Bokskåpet inne i Göteborg. Sagt och gjort, jag och nästminstingen sa att vi ska dit, oavsett vad som händer, om så himlen faller ner så ska vi dit.

När dagen för träffen var inne var killen helt uppspelt, han frågade från det att han slog upp sina gröna när vi skulle åka, om det inte var dags än.

Jag förstod på honom att han kände sig precis som jag gör dagarna innan Bokmässan och det var härligt att se honom så förväntansfull. När vi sen åkte iväg så bubblade den lille killen hela vägen fram till Bokskåpet.

När vi sen kom fram så var han i extas och han kunde inte snabbt nog komma in i bokhandlen. Där inne fick vi vänta en liten stund på Jessica, men alla barn som var där satt som små ljus, så även min lille vän och då ska ni veta att han här hemma brukar kallas för silverfisken.
När sen Jessica kom och satte sig och började läsa vänder han sig om mot mig och ler, ler med hela ansiktet och jag inser att detta är livet för honom, att äntligen får se och höra sin absoluta favoritförfattare. Jag inser att detta var lika stort för honom som det var för Stor-E att få vara på Bokmässan och gå på seminarium med hennes favorit, Michelle Paver.

När sen Jessica hade läst färdigt så fick han träffa henne och prata lite med henne och det var ju som grädden på moset. Vilken lycka!

Om han bubblade på vägen dit var det inget mot vad han gjorde på vägen hem, det var en otroligt lycklig liten kille som satt sidan om mig på bussen och han kunde inte sluta prata om hur kul det varit att höra Jessica läsa ur favoritboken, att få träffa henne.

Det behövs inte så mycket för att glädja de små, det behöver inte kosta en massa, man behöver inte gå på de stora mässorna för att få med sig en upplevelse för livet. Även om alla barnen var med på årets mässa och faktiskt uppskattde och verkligen gillade det, så är det det här lilla som gör det stora.

Att se sonen så lycklig som han var efter mötet med Jessica är värt väldigt mycket, värt mer än allt LEGO i världen.

Jag tror att dessa små möten, dessa sagostunder på bibliotek eller ute i en bokhandel främjar barnens vilja att läsa, för får de chansen att träffa författaren bakom boken så läser de nog mer.

Vill man göra något bokigt i närheten av där jag bor, går man till Askims bibliotek och blir helt lyrisk, inte nog med att man kan låna böcker där, man kan även byta bort/tills sig böcker där och sånt gillas.

Detta inlägg är en del i Bokbloggarnas Landet runt-bloggathon, de som deltar är:

Bokform, Litteraturkvalster & Småtankar, Projekt 33, Kim M. Kimselius, Fiktiviteter, Nobelprisprojektet, Lottens bokblogg, enligt O, cissigrip.blogg.se, Annas bokhylla, Lexie läser, Feelgoodbibliotekarien, Boktimmen, Bokdetektiven, Breakfast Book Club, Den läsande kaninen, Västmanländskans bokblogg, Bokbabbel, Endast Eböcker, Kulturloggen

Annonser
kommentarer
 1. Det är så viktigt att föra vidare läsningen på våra små, ibland kan man behöva anstränga sig lite men de är det ju så värt! Tack för ditt fina inlägg!

 2. kimmkimselius skriver:

  Mycket trevligt inlägg. Ska lägga en länk hos Jessica, hon blir säkert glad att få läsa detta!
  Kram Kim

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Barnens möten med litteratur och läsande, stort som smått, ja jag tror det temat skulle förtjäna ett alldeles eget bloggmaraton!
  Känner så igen mig :-)

 4. Jag tror också att det är jätteviktigt! I min kommun får alla grundskoleelever författarbesök varje år vilket är väldigt uppskattat och tror jag absolut betydelsefullt för läslusten.

 5. enligt O skriver:

  Små möten är icke att förringa…

 6. Josefin skriver:

  Sitter här och ler stort! Vilken bra bokupplevelse! Jag har hört talas om Bokskåpet tidigare, nu måste jag aboslut gå dit nästa gång jag är i Göteborg.

 7. annicabark skriver:

  OJ! Tack för alla kommentarer! Kommer att titta in till er alla senare. När alla sover och jag kan sitta i lugn och ro. Ha en bra dag alla!

 8. helgessona skriver:

  Hej! Kul att hitta till en ny blogg…för mig är den ny åtminstone :-) Gissa hur avundsjuk jag blir på dig som har nära till Göteborg och Bokmässan. Jag bor i Hälsingland och det är 3 timmar om man har tur med kommunikationerna till Stockholm. Att möta en favoritförfattare, i så unga år, glömmer man inte i första taget.

 9. Bokdetektiven skriver:

  Ah, bokbytarmöjligheter är alltid otroligt uppskattade :) Underbart när man kan byta bort något man inte behöver och se det förvandlas till ett efterlängtat fynd för någon annan! Mitt inlägg handlar om Lund. /Kriss på Bokdetektiven

 10. Lisa skriver:

  Om jag får barn någon gång hoppas jag att de(n) blir lika läs- och boktokig(a) som din(a) :)

 11. Vilket härligt möte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s