Happy holiday – Bodil Sjöström

Publicerat: 2 februari, 2014 i 4.5, böcker, recensioner

happy-holidayInbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 268
Utg.datum: 2013-10-07
Upplaga: 1
Förlag: Damm förlag
Dimensioner: 212 x 147 x 23 mm
Vikt: 376 g
SAB: Hc
ISBN: 9789175370231
Betyg: AAAAa

 

 

Mitt omdöme:
Jag har ju läst Route 66 går till Trollhättan av Bodil och den gillade jag väldigt mycket. Jag gillar Bodils sätt att skriva på, det är så lugnt och sansat på något sätt. Även om detta är en rätt fartfylld bok så ligger det ett lugn i texten, man chillar lite när man läser, känns lite som om man sitter i en solstol med en drink och läser.

Denna bok tar upp svåra ämnen som HIV och Aids, hur man såg på sjukdomen i dess vagga, hur frustrerande det var att vara den som såg på när en älskad vän tynade bort.

Det är också en bok om relationer och dess problem, om att ha hemligheter och hur man vaknar upp och inser att man nog måste våga berätta, våga ta steget till att ta tag i hemligheten. Att den där hemligheten faktiskt påverkat livet och att den kommer att forsätta göra det om man inte tar tjuren vid hornen.

Jag gillade karaktärerna och de kompleterade alla varandra.

Dialogen är också otroligt bra i boken och det är verkligen en bok jag kan rekommendera.

Vad handlar den om?
En decembermorgon sitter Maggan och Lena i hallen och tar farväl av sin döende hund Lukas. Sorgen är brutal och för Maggan innebär det också att bortträngda minnen och känslor väcks till liv.
Dagen därpå åker de till Thailand på en arbetsresa Lena redan tackat ja till.
Flygresan, som börjar tråkigt för Maggan, blir bättre allteftersom drinkarna rinner ner i hennes strupe. Omtöcknad slumrar hon in och vaknar inte förrän hennes vän Christian sätter sig bredvid henne. Det finns bara ett problem Christian dog av hiv i början av 90-talet.
Christians närvaro blir alltmer påtaglig under dagarna i Thailand och med hans hjälp orkar Maggan komma ihåg tiden då Sverige drabbades av hiv, då hon arbetade som volontär för Noaks Ark, och konsekvenser av detta. Hon vågar också ställa sig frågan: Vad hände med den son hon en gång i tiden var med och hjälpte till världen?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s